Auteur Topic: EHBO aan kinderen op de I-phone  (gelezen 2764 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Base-Aid

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 877
Gepost op: 15 november 2010, 16:11:43

EHBO Kids voor iPhone geeft eerste hulp-tips voor kinderen
Gonny van der Zwaag

Uitgever Sanoma heeft de EHBO Kids-applicatie voor de iPhone uitgebracht. Deze bevat tips hoe je in de 6 belangrijkste eerste hulpsituaties moet reageren. Elke situatie is voorzien van een korte instructievideo, met een omschrijving welke handelingen je moet uitvoeren. Het gaat daarbij om het inslikken van gif, brandwonden, schaafwonden, verslikken en dergelijke. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen tot 1 jaar en vanaf 1 jaar. EHBO Kids biedt ook de mogelijkheid om met één druk op de knop alarmnummers te bellen.

Ook kun je telefoonnummers van naaste familie, de huisarts of de weekenddokter opslaan. Via EHBO Kids kun je je abonneren op een maandelijkse nieuwsbrief over eerste hulp of nadere informatie bestellen. De app is tijdelijk gratis en is gemaakt door Oranje Kruis en Sanoma’s website Jongegezinnen.nl.

Volgens Danielle Freriks, uitgever van Jongegezinnen.nl, zijn er in Nederland 3 miljoen mensen die actief gebruik maken van mobiel internet. Daarvan heeft 500.000 een iPhone, waaronder veel jonge ouders. Eerder bracht Sanoma daarom al de app Zwanger.nl uit. In totaal heeft de uitgeverij 21 apps uitgebracht.
tijdelijk gratis te downloaden klik hier

bron
Waar rook is ........
...... is geen BHV'er