Auteur Topic: Brandveiligheid bouwmarkt slecht  (gelezen 5883 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Base-Aid

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 877
Gepost op: 23 september 2011, 08:01:18
'Brandveiligheid bouwmarkt slecht'
Laatste update:  23 september 2011 06:49

Het is slecht gesteld met de brandveiligheid in bouwmarkten. Experts spreken van tikkende tijdbommen. Ze vinden dat bedrijfsleiders zich meer bewust zouden moeten zijn van de risico's.

Dat stellen zij vrijdag in De Telegraaf.
Volgens deskundigen kan een enkel vonkje tijdens het mengen van verf al desastreuze gevolgen hebben.
"Er zijn in de meeste bouwmarkten geen veilige compartimenten of gangpaden die met deuren kunnen worden afgesloten", zegt veiligheidsexpert van ingenieursbureau Arcadis Jorrit Nieuwenhuis in de krant.

Regelgeving
Ondanks dat de regelgeving in maart 2009 werd aangescherpt, is er volgens Nieuwenhuis nauwelijks iets gebeurd om de brandveiligheid te verbeteren.
Hij vindt het verbijsterend dat werknemers van amper 16 jaar met verpakte chemische stoffen als terpentine, lijmen, wasbenzine en ammonia mogen 'goochelen zonder fatsoenlijke opleiding'.

Risico's
De Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding erkent dat er risico's zijn en raadt winkeliers aan vluchtige stoffen op te slaan in brandwerende kluizen.
"Maar er is geen wet- of regelgeving omdat het gaat om zogenoemde kleinverpakkingen", zegt een woordvoerder in de krant.

Bron : NU
Waar rook is ........
...... is geen BHV'er