Auteur Topic: EHBO en moderne hulpmiddelen: Apps: AED4.eu  (gelezen 12303 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Base-Aid

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 877
Gepost op: 28 september 2011, 19:55:02
De hedendaagse technologie staat niet stil en het afgelopen jaar zijn dan ook een heel aantal applicaties voor de zogenaamde smartphones opgedoken.

In dit topic wil ik jullie uitnodigen jullie ervaringen te delen:

En om zelf maar de aftrap te geven hieronder mijn ervaringen met de applicatie

AED4.eu

Deze applicatie is er gratis te downloaden voor smartphone Android en i-phone.

Het doel van deze applicatie is het snel localiseren van de dichtstbijzijnde AED in jou omgeving. Door de applicatie te activeren word via gps jou locatie bepaald en worden de dichtstbijzijnde AED's getoond. Je kunt deze gegevens op 2 manieren laten weegeven, in kaartvorm en in lijstvorm. Bij elke aangemeldde en geverifieerde AED worden exacte locatiegegevens en bereikbaarheidstijden weergegeven. ook is het mogelijk in dien aanwezig je te laten navigeren naar de gekozen AED.


Voordelen: ook in een onbekende omgeving snel de beschikking kunnen hebben over een AED.

Nadelen: je smartphone/iphone moet verbinding hebben met het internet en beschikken over GPS
De acuraatheid van de ter beschikking gesteldde AED's is niet 100% dekkend dit komt vooral doordat veel organisaties er voor kiezen hun aed niet te registreren of ze gewoon niet op de hoogte zijn van dit systeem.

link: http://AED4.eu

Maar ik ben wel benieuwd naar ervaringen van mensen die het systeem ooit echt gebruikt hebben in een netelige situatie...
Waar rook is ........
...... is geen BHV'er


EHBOfan

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 89
Reactie #1 Gepost op: 28 september 2011, 23:26:37
Welke (persoonlijke) grens of afstand houd iemand aan om daadwerkelijk een AED te halen of te laten halen?
100m, 250m of 500m?
Op een afstand van 250m meter moet je toch (2 x 250 =) 500 meter toch stevig doorlopen, rennen of fietsen waarna je met alle stress ook nog eens de AED moet gaan bedienen en aanwijzingen moet geven. Met een bovengemiddelde conditie wel te doen.
Relatief grote afstanden overbruggen om een AED te laten halen werkt mijn inziens dus contra-productief door de tijdspanne tussen het bewust worden van een circulatiestilstand, het openen van de app tot de eerste schok. Dan praat je over minimaal 5-10 minuten.
Alleen als de AED echt op redelijk fysieke afstand is, dan is direct zelf een AED (laten) halen een optie.
Een "AED dichtheid" om de 100 of 250 meter (even uit de duim) gaan we wellicht nooit halen, ook niet in binnensteden.
Tot dat moment zal ik geen gebruik maken van deze goed bedoelde apps.


spruitje11

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 315
Reactie #2 Gepost op: 12 oktober 2011, 00:16:16
Over AED4.euHelp mee levens te redden!!
Het UMC St Radboud heeft 12 oktober 2009 deze website AED4.eu gelanceerd met de ambitie om op onafhankelijke wijze alle automatische externe defibrillators (AED's) in Nederland in kaart te gaan brengen.
Zes minuten
De eerste zes minuten nadat iemand door een hartstilstand is getroffen, zijn essentieel. Het zo snel mogelijk defibrilleren van een patiënt is van groot belang voor de kans op overleving. Dankzij de introductie van automatische externe defibrillators kan ook niet-medisch personeel defibrilleren. Naar schatting zijn er momenteel meer dan 20.000 AED's in gebruik in Nederland, het gaat om verschillende merken en types. Enkele gemeenten hebben een overzicht van waar AED's zich bevinden in wijken of buurten, maar een onafhankelijk totaaloverzicht van beschikbare AED's in Nederland ontbreekt.
Oproep
Het UMC St Radboud heeft deze website laten bouwen door Max.nl en is gebaseerd op openbare Google Maps techniek.
Via deze website wil het ziekenhuis zoveel mogelijk gegevens over de locatie en toepassingsmogelijkheden van AED's in Nederland verzamelen en verspreiden. Hierdoor is het enerzijds mogelijk voor mensen om te zien waar in hun wijk een AED beschikbaar is, voor het geval die ooit nodig mocht zijn. Daarnaast is het mogelijk om deze gegevens middel van mobiele telefoons en internet beschikbaar te maken voor gebruik bij een onwelwording, nadat een ambulance is gewaarschuwd en met reanimatie is gestart.
Daarom roept het UMC St Radboud individuen, bedrijven en organisaties op AED's aan te melden. Zo zag Medisol BV,leverancier van AED's, het belang en meldde als éérste een groot aantal apparaten aan.
Bij het melden van een AED-locatie kunnen mensen bijvoorbeeld aangeven of hun AED particulier, dan wel publiekstoegankelijk is, of er getrainde vrijwilligers aanwezig zijn en wie contactpersoon is. Voordat de locaties op de website zichtbaar zijn, worden ze uiteraard gecontroleerd. Uiteindelijk hoopt het ziekenhuis dat er een zo compleet mogelijk overzicht ontstaat, waar iedereen in Nederland gebruik van kan maken.
Primeur mobiel internetVooruitlopend op de nog te verzamelen AED informatie, wil het UMC St Radboud de beschikbare gegevens op zoveel mogelijk innovatieve manieren beschikbaar stellen. en voorbeeld is mobiel internet.
In Nederland bezitten we gezamenlijk zo'n 20 miljoen mobiele telefoons. Uit onderzoek (bron Multiscope) blijkt dat het aantal gebruikers van mobiel internet het afgelopen jaar groeide met 53% en dat nu ruim 1,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder, mobiel internet gebruiken. Dit aantal zal de komende jaren sterk toenemen.

Mensen die beschikken over een mobiele telefoon met internet en een digitaal kompas (Android en Iphone 3Gs), hebben een primeur. Zij zien via de zogenaamde augmented reality browser (www.layar.com) niet alleen waar bijvoorbeeld restaurants, pinautomaten en hotels zich bevinden, maar vanaf vandaag krijgen ze ook de (nog beperkte) AED-data in beeld. Ze zien bijvoorbeeld afstand, contactgegevens en de route naar de dichtstbijzijnde AED. De informatie beweegt mee terwijl je de telefoon gebruikt en toont dus in elke looprichting waar en op welke afstand de AED zich bevindt, inclusief alle via de website beschikbare gegevens. Het AED overzicht via de reality browser is uniek voor zowel Nederland, Europa en Amerika.
AED via je IphoneVanaf 18 maart 2010 heeft ook iedereen met een Iphone zónder de kompas functie de beschikking over (nog) beperkte AED-data. Ze zien bijvoorbeeld afstand, contactgegevens en de (loop)route naar de dichtstbijzijnde AED. Deze speciale "app" is gratis in de iTunes-store van Apple te downloaden, door het zoeken op AED4.EU of druk op de knop boven in het scherm. Naast deze iPhone applicatie bestaat er ook toepassingen voor het Android platform en in Layar.
AED melden?
www.aed4.eu
Meer informatie?
www.acutezorg.nl
www.6minuten.nl
Bron: www.aed4.eu
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV


spruitje11

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 315
Reactie #3 Gepost op: 24 oktober 2011, 00:43:52
Ambulancezorg lanceert app voor directe hulpGeplaatst door Marcel - Admin op vrijdag 21 oktober 2011 14:29
Als in geval van spoed een ambulance nodig is in de drie Noordelijke provincies, kan er vanaf nu geen twijfel meer zijn over waar u precies staat. Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland heeft een app gelanceerd waarmee via de smartphone precies de locatie bepaald kan worden.

Door middel van de GPS in de telefoon wordt de juiste locatie weergegeven. Naast dat u direct 112 kan bellen, kunt u ook de dichtstbijzijnde huisartsenpost voor u gevonden worden. De app is voor zowel Android en de Iphone beschikbaar.

App gratis beschikbaar in de App store
De app is gratis te downloaden in de Android of Appel app-store. Onder trefwoord ambulance is deze te vinden.

Naast het bellen, bevat de app ook handig informatie over de ambulancedienst in Noord-Nederland.
Bron; www.blikop112.nl
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV