Auteur Topic: Geen tweede ambulance meer voor Texel  (gelezen 3946 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

spruitje11

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 315
Gepost op: 15 oktober 2011, 01:37:21
Geen tweede ambulance meer voor Texel
14 okt 2011 | 16:02
 
TEXEL De tweede ambulance op Texel gaat buiten het hoogseizoen (van juni tot en met augustus) toch verdwijnen. Deze wordt per 14 november vervangen door een zogeheten Rapid Responder.
Dat heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord besloten ondanks protesten van de gemeente Texel. Er komt wel een verpleegkundige die in een auto rijdt waarin geen patiënten kunnen worden vervoerd, de zogenoemde Rapid Responder. Net als een gewone ambulance is deze uitgerust met zwaailicht en sirene en met levensreddende apparatuur. De rapid responder ambulance kan geen patiënten vervoeren.
Ook zijn er afspraken gemaakt met onder meer vliegveld De Kooij in Den Helder en de Reddingsmaatschappij om bij te springen als er meer hulpverlening en transport van patiënten op Texel nodig is.
De nieuwe oplossing geldt niet voor de drie drukke zomermaanden op Texel. In juni, juli en augustus blijft de tweede ambulance een eenheid met zowel ambulanceverpleegkundige als -chauffeur en de mogelijkheid patiënten te vervoeren.
bron: www.rtvnh.nl
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV