Auteur Topic: Leerlingen Stanislascollege slagen voor maatschappelijke stage bij brandweer  (gelezen 4432 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

spruitje11

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 315
Leerlingen Stanislascollege slagen voor maatschappelijke stage bij brandweer28 oktober 2011 - Rijswijk
18 VMBO-leerlingen van het Rijswijkse Stanislascollege ontvingen vanochtend hun praktijk BHV-diploma in het kader van hun maatschappelijke stage bij de brandweer in Delft-Rijswijk. De leerlingen ontvingen hun diploma uit handen van Ineke van der Wel, burgemeester gemeente Rijswijk en Esther Lieben, regionaal brandweercommandant Haaglanden.
De leerlingen volgen de BHV-opleiding voor hun ‘maatschappelijke stage’. Voor de brandweer in Delft-Rijswijk is de opleiding een pilotproject in het kader van ‘Brandveilig Leven’: het stimuleren van het veiligheidsbewustzijn en de eigen verantwoordelijkheid van mensen bij het voorkomen en beperken van calamiteiten.
De aftrap van de maatschappelijke stage vond 3 oktober plaats in de brandweerkazerne van Rijswijk, waarna de leerlingen 8 ochtenden hun BHV-cursus volgden op het oefencentrum Overvoorde van Brandweer Haaglanden. De maatschappelijke stage werd afgesloten met een examen en een ontruimingsoefening op het Rijswijkse Stanislascollege (i.s.m. Brandweer Haaglanden en Politie Haaglanden). De leerlingen hebben deze ontruimingsoefening voorbereid, de BHV-organisatie kritisch beoordeeld en geëvalueerd. Een aantal leerlingen worden actief ingezet in het BHV-team van de school en zullen tijdens hun schoolopleiding jaarlijks een oproep krijgen voor een herhalingsdag om hun kennis en vaardigheden bij te houden.

Veiligheid Rond en In Scholen
De BHV opleiding in het kader van de maatschappelijke stage is tot stand gekomen in samenwerking met het SOB (Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven), het Stanislascollege Rijswijk, de gemeente Rijswijk en Brandweer Haaglanden. De pilot met de maatschappelijke stage wordt geëvalueerd en krijgt mogelijk vervolg als onderdeel van het VRIS-covenant (Veiligheid Rond en In Scholen). Een uniek samenwerkingsverband van in totaal negen partijen van (rijks en lokale)overheden, vervoerders en OV-scholen die zich gezamenlijk inzetten voor de veiligheid in en rondom de scholen voor het voortgezet onderwijs in Rijswijk.
Bron: www.vrh.nl
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV