Auteur Topic: AED-project als burgerinitiatief in raad Laarbeek  (gelezen 4983 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

spruitje11

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 315
Gepost op: 13 juni 2012, 23:25:34
AED-project als burgerinitiatief in raad Laarbeek   
woensdag 06 juni 2012 | 15:02 | Laatst bijgewerkt op:woensdag 06 juni 2012 | 22:03
 
LAARBEEK - Voor het eerst in de geschiedenis van Laarbeek heeft een burger het initiatief genomen om een vergaderpunt op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Ad van Kasteren van de Stichting Reanimatie Laarbeek wil met dit zogenoemde burgerinitiatief bereiken dat het AED-project tijdens de raadsvergadering van 27 juni wordt besproken.Hij vindt dat het veel te lang duurt voor Laarbeek voorzien is van voldoende openbare AED's (automatische externe defibrillatoren). Ook wil hij dat die voor iedereen toegankelijk zijn, in plaats van alleen voor opgeleide vrijwilligers, zoals nu het plan is.

 Het onderwerp is in mei vorig jaar al aangekaart door de PvdA in Laarbeek. Die diende een unaniem gesteunde motie in om de beschikbaarheid van AED's binnen de gemeente te verbeteren.

 Omdat Van Kasteren in zijn vorige woonplaats Boxtel ervaring heeft opgedaan met dergelijke projecten, zocht zijn stichting Reanimatie Laarbeek contact met de dorpsraden. Toen samenwerking niet lukte, werd vanuit de dorpsraden de Stichting AED-alert Laarbeek opgericht. Die is nog volop bezig om vrijwilligers voor het project te zoeken.

 Van Kasteren zegt een compleet plan te hebben, waarbij álle AED's voor iedereen toegankelijk zijn, en niet alleen voor bepaalde vrijwilligers.
Bron: www.ed.nl
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV