Integrale brandveiligheid & bedrijfshulpverlening
Auteur Topic: Bedrijfshulpverleningforum: nieuwsbrief Oktober 2015  (gelezen 3044 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Instructeur

  • BHV Forumlid
  • Berichten: 864
  • BHV? Dat staat toch voor Bijna Helemaal Vergeten?
Bedrijfshulpverleningforum: nieuwsbrief Oktober 2015
« Gepost op: 14 oktober 2015, 20:24:19 »
visitors can't see pics , please register or login


Jaargang 2 - Nummer 1 - Oktober 2015

Een bericht van het bestuur:

U zult het misschien wel zijn opgevallen, maar we hebben weer voor het eerst in een lange tijd een nieuwsbrief. Achter de schermen zijn we erg druk aan het werk geweest. Zo zijn we, overgegaan naar een andere server. Om dat te doen, u kunt het vergelijken met een verhuizing van inboedel, moest alles technisch gezien, opnieuw worden ingericht en ge-update.

Ons technisch team heeft vele uren gemaakt om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk en met zo min mogelijk storingen allemaal werd overgezet. Na zo'n verhuizing moet wel alles nog netjes een plekje krijgen, naast het organiseren van databases, ook het opnieuw instellen van allerlei nieuwe functies in de software. Wij zijn dan ook blij dat onze bollebozen dit allemaal voor elkaar hebben gekregen en wij weer in staat zijn om een nieuwsbrief te maken.

Ook binnen het team zijn we bezig om nieuwe projecten op te zetten. Verderop in de nieuwsbrief vind u daar meer informatie over.

Ook de Stichting Fire & Safetyfora is druk bezig met nieuwe projecten. Neemt u daarvoor eens een kijkje op onze website.

Het bestuur wenst u veel leesplezier toe met deze nieuwsbrief.Brandpreventieweken 2015:

Van 1 t/m 30 oktober 2015 vinden in Nederland weer de jaarlijkse brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het thema van brandweer Nederland tijdens deze preventieweek:' Verklein de kans op brand'.

De brandpreventieweken 2015 richten zich op de algemene doelgroep en de specifieke doelgroepen niet-zelfredzame senioren en groepen die de groep niet zelfredzame senioren kunnen bereiken. Het brandveiligheidsbewustzijn van de doelgroepen, gericht op handeling om brand in woningen te voorkomen en het vluchten bij brand veilig te laten plaatsvinden, is binnen de campagneperiode vergroot.

Maar ook wij, als forumleden kunnen deze weken gebruiken om eens goed in onze eigen omgeving rond te kijken. Niet alleen onze ouders, kinderen, maar ook (oudere) buren kunnen onze hulp goed gebruiken. Door het ophangen van rookmelders, het kritisch kijken naar vluchtmogelijkheden en het doorpraten van wat je moet doen bij brand, kan al een groot verschil maken! Dus grijp je kans en heb het met elkaar erover. Zo maken we onze omgeving een stukje veiliger.

Bron: Nationale brandpreventieweken

Ook onze adverteerder heeft een leuke aanbieding om dit heel makkelijk te maken!

De maand oktober staat in het teken van brandveiligheid, hier wordt stilgestaan bij het voorkomen van brand. Daarom hebben wij voor u het brandpreventie pakket bedacht, deze bestaat uit:

2 First Alert rookmelders
1 Blusdeken 120 x 180
1 Firefox brandblusser spray

De Firefox brandblusser is een spuitbus brandblusser voor vaste stoffen, elektriciteit, olie- en vetbranden. Voldoet aan de EN-3, BS6165-2002 norm. De beste spray brandblusser voor thuis en onderweg, maar hij is vooral heel makkelijk door iedereen te gebruiken. Je hebt geen opleiding ervoor nodig!

Online bestellen:
Beter Voorbereid


Cursus Veilig thuis!

De stichting Fire & Safetyfora heeft een aantal opleidingen georganiseerd samen met diverse partners. Een van deze cursussen is de cursus Veilig thuis. Wij als hulpverleners staan dag en nacht voor anderen klaar. Maar weten onze partners en familieleden nu eigenlijk wel wat zij moeten doen als er iets gebeurd thuis en wij niet aanwezig zijn? Of ben jij een forumlid dat heel erg veel interesse heeft in veiligheid, maar eigenlijk graag eens praktisch aan de slag wil? Daarvoor hebben wij de cursus ontwikkeld. Je leert in deze cursus alles wat je nodig hebt aan vaardigheden in één dag. Zo leer je wat je thuis aan preventie kunt doen, maar je gaat ook met kleine blusmiddelen aan de slag, leer je reanimeren, wat te doen als je iemand met een hevige bloeding aantreft.

Voor brandweermensen een onderdeel van de opleiding en training, maar ook zo belangrijk voor de thuisblijvers en forumleden. Ben je lid van het BHVforum? Dan bieden we je een korting aan! Neem snel een kijkje op onze website naar deze en andere cursussen:

http://firesafetyfora.nl/fs/veilig%20thuis]Bekijk onze cursus veilig thuis

Onze andere cursussen zijn bijvoorbeeld:
-   Opleiding Brandpreventie deskundige 1 (BPD-1)
-   Opleiding brandpreventie deskundige (verkort)
-   Opleiding Brandveiligheidscontrole bestaande bouw
-   Opleiding Brandwerende montage deskundige (BMD)
-   Opleiding NEN 6060 ? Brandveiligheid van grote brandcompartimenten
-   Opleiding Sprinkler (verkort)
-   Opleiding Brandoverslag & WBDBO


Neemt u een kijkje op onze pagina: producten & diensten

Ook vind je hier meer informatie over advertentieruimte, ledensponsenring, andere diensten en fora die de stichting aanbied.


Dag van de BHV

Namens dit forum willen wij door middel van deze nieuwsbrief aandacht vragen voor de 'dag van de BHV' wat op maandag 2 november voor de 4e keer landelijk gaat plaats vinden. In Nederland telt men momenteel ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners. Binnen de organisaties zal deze dag extra aandacht zijn voor hun BHVorganisatie. Deze dag wordt georganiseerd voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, waarbij de veiligheid voor ons allemaal is.

Dag van de BHV is in de eerste plaats voor de niet bedrijfshulpverleners! Sleutelwoorden zijn: besef, waardering, support. Waardering en support voor de bedrijfshulpverlener die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander: 'Ik doe het ook voor jou!'

Dit is de kans om de BHV organisatie eens in het zonnetje te zetten!

Meer informatie over deze dag is te vinden op de website:dagvandebhv.nl


Wist u dat?


- We altijd plek hebben voor goede ideeën en mensen in het team?
- We twee fora hebben en deze worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora?
- Forumleden het BHVforum kunnen sponsoren (geen advertenties meer!)?
- Wij ontzettend blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers!
- Wij ontzettend bij zijn met onze forumleden die ons voorzien van nuttige bijdrages!
- Dat we gewoon heel blij zijn met jullie? Zonder jullie hadden we geen berichten ;)
- We trots zijn op onze nieuwe server zodat we achter de schermen door kunnen blijven ontwikkelen?
- Dat we altijd openstaan voor ideeën en suggesties?Adverteerders/Sponsoren

Zoals jullie wel is opgevallen hebben wij bovenaan het forum altijd plaats voor advertenties ingeruimd. De inkomsten die het forum daarmee ophaalt, gebruiken we om het forum in stand te houden. Het lijkt gratis, maar om het forum draaiende te houden hebben we wel inkomsten nodig. Het team bestaat uit vrijwilligers die hun tijd en kennis in dienst stellen van het forum, maar de software en het gebruik van de server kosten geld. Daarom gebruiken we advertenties en de Google advertenties om dit forum in stand te houden. Wil jij adverteren of ken je iemand die zou kunnen adverteren op dit forum? Laat het ons dat weten!

Mocht je interesse hebben in een advertentie of wil je ons misschien sponsoren, neem dan contact op met ons. Stuur dan een mail naar: info@firesafetyfora.nl. Wij laten je graag weten wat de mogelijkheden zijn.


Volg ons op Twitter en Facebook!

Het BHVforum is net als vele andere organisaties niet te missen op de sociaal media. Wilt u niets missen? Op de hoogte blijven van alle actualiteit? Volg ons op Facebook en Twitter en mis geen enkele update!

visitors can't see pics , please register or login

Facebook BHVforum

visitors can't see pics , please register or login

Twitter BHVforum

Tenslotte

We hopen dat jullie de nieuwsbrief met veel plezier hebben gelezen. Heb jij nou dingen die je in de nieuwsbrief wilt zien, een open dag, congres of weet je een ander evenement? Laat het ons weten. Je kunt hiervoor contact opnemen met het team via het e-mail adres: info@bedrijfshulpverleningforum.nl


Met vriendelijke groet,

Team Bedrijfshulpverleningforum (BHVforum)
Groeten,

instructeur