Auteur Topic: Ophangen koolmonoxide-brandmelder  (gelezen 8036 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Eric

 • Gast
Gepost op: 20 juli 2012, 10:20:26
Ik heb een koolmonoxide annex brandmelder in één gekocht, maar waar moet ik die ophangen? Moet deze nu hoog of laag bij de grond hangen?


spruitje11

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 315
Reactie #1 Gepost op: 20 juli 2012, 19:54:36
Op welke plaats moet ik een combimelder plaatsen?

Koolmonoxide ontstaat door onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen, bijvoorbeeld in een verwarmingstoestel. Het soortelijk gewicht van koolmonoxide is bijna gelijk aan dat van lucht. Daardoor vermengt het zich met de stijgende warme lucht. In de ruimte waarin het verwarmingstoestel staat, kan de combimelder dan ook het beste aan het plafond gemonteerd worden. Voor aangrenzende ruimten gelden andere plaatsen. Voor de bepaling van de beste plaats is dus eigenlijk maatwerk nodig, maar als richtlijn kunt u het plafond aanhouden.
Bron: www.brandweer.nl
Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan buiten BHV


BHV forum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 633
  • Stichting Fire & Safetyfora
Reactie #2 Gepost op: 23 juli 2012, 19:38:11
Koolmonoxide cq. brandmelders in één is de grootste commerciële bull sh*t wat er bestaat. CO is zwaarder dan lucht en zakt naar beneden en rook gaat naar boven!

- Pak een hakbijl en hak het ding in tweeën,
- hang één stuk bovenaan en het andere stuk onderaan in de ruimte.

En nu een echt advies; raam open gooi dat ding eruit en koop een brandmelder, hang deze aan het plafond in de ruimte en plaats alleen op plekken een CO melder daar waar je ook CO kan verwachten (CV-ruimte bijvoorbeeld), hang deze laag in de ruimte op!

Bij logisch nadenken kom je al snel tot de conclussie dan deze melders niet te combineren zijn, commercieel heel leuk verzonden in de praktijk het grootste bedrog dat er bestaat! Zeker niet verzonnen door mensen van de praktijk.

Nog een tip en leuk weetje waarom je een rookmelder aan zou moeten schaffen, omdat 's nachts als je slaapt je ruikorgaan is uitgeschakeld. Dus slaapt je partner dan kan je gerust een goede scheet laten hij/zij zal het niet ruiken :D
Het bedrijfshulpverleningforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Op zoek naar unieke handgemaakte relatiegeschenken voor een EHBO of bedrijfshulpverlener?


Instructeur

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 865
Reactie #3 Gepost op: 30 juli 2012, 14:33:35
Ben ik niet helemaal mee eens. Het klopt dat CO een gas is dat zwaarder is dan lucht. Maar het is een verbrandingsgas dat in eerste instantie zal opstijgen omdat het warm is.

Heeft het zin om zo'n ding in de woonkamer te hangen? Nee. Wel in de buurt van het verbrandingstoestel.

En inderdaad, rookmelders zijn wel van levensbelang. Door de redenen die door mijn collega zijn aangegeven. Dus, bekijk eens kritisch wat van belang is. En 1 rookmelder, is geen rookmelder! Schaf er genoeg aan en hang ze op de juiste plaatsen in huis. Zorg voor een vluchtplan en zorg dat je er bij brand snel uit kan.  ::) Dan ben je goed bezig...
Groeten,

instructeur