Auteur Topic: 1 t/m 20-10-2009 Brandpreventieweken  (gelezen 3639 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BHV forum

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 633
    • Stichting Fire & Safetyfora
Gepost op: 20 oktober 2009, 21:20:24
Rabobank oefent ontruiming

ROELOFARENDSVEEN - Als aftrap voor de nationale brandpreventieweken van 1 tot 20 oktober hield de Rabobank in Roelofarendsveen op donderdag 1 oktober een ontruimingsoefening. Voor de medewerkers bleek het een complete verrassing.

visitors can't see pics , please register or login

Het startsein van de oefening werd gegeven door burgemeester Bas Eenhoorn en brandweercommandant Hans Lippens. Het werd een levensechte oefening, compleet met vuur en rookgeneratoren. Lippens kijkt tevreden terug op de oefening. 'De medewerkers deden wat ze moeten doen en de Bedrijfshulpverlening (BHV) van de Rabobank functioneerde adequaat en effectief.' De ontruimingsoefening duurde daarom krap 20 minuten.

De nationale brandpreventieweken zijn een initiatief van de Stichting Nationale Brandpreventieweek. De stichting werd in 1999 door verschillende organisaties opgericht. Het gemeenschappelijk doel is om de voorlichting over brandveiligheid en brandpreventie effectiever te maken door deze direct via de brandweerkorpsen onder de aandacht van het publiek te brengen. Dat brandpreventie en met name het oefenen als een verstoring van de werkprocessen wordt ervaren, bleek toen de brandweer bedrijven in Kaag en Braassem verzocht om een ontruimingsoefening te houden. De Rabobank was de enige organisatie die onmiddellijk medewerking toezegde. Terugkijkend op de oefening is commandant Lippens niet ontevreden.

Bron: http://www.echo.nl/ww-al/buurt/foto/922405/
Het bedrijfshulpverleningforum wordt beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Op zoek naar unieke handgemaakte relatiegeschenken voor een EHBO of bedrijfshulpverlener?