Integrale brandveiligheid & bedrijfshulpverlening
Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Algemeen / Nieuw NIBHV keurmerk voor opleiders (?!?!)
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 05 december 2017, 12:39:56 »
In het blad Veiligheid no.71 van het NIBHV las ik dat het NIBHV met een nieuw "NIBHV Keurmerk voor opleiders" per 01-01-2018 gaat invoeren onder de noemer "NIBHV Keurmerk: ultiem kwaliteitsstempel".

Ik heb van mening dat een eigen (!) keurmerk voor de NIBHV opleiders bij mij absoluut niet geloofwaardig overkomt om echte kwaliteit en competenties van de BHV-ers zelf
te garanderen.
De NIBHV slager gaat direct zijn eigen NIBHV vlees keuren.

De focus leggen op kwaliteit van opleiders is uiteraard een prima streven, maar mag nooit ten koste gaan van de kern van de zaak, BHV-ers competent maken en houden.
Jammer alleen dat het zwaartepunt van kwaliteit nu wordt verschoven van a. de benodigde competentie van BHV-ers (waar uiteindelijk alles omdraait), naar b. de NIBHV opleiders.

NIBHV opleiders zullen moeten voldoen aan allerlei aanvullende eisen welke m.i., gezien de huidige beperkte inhoud en de korte beschikbare instructietijd waarin vele vaardigheden moeten aangeleerd of herhaald, als een overkill en vooral extra belasting van de opleiders moet worden gezien.
Je kan natuurlijk zeggen dat de kwaliteit van opleiders belangrijk is, en dat is ook zo, maar het hoofdzakelijk focussen op de kwaliteit van opleiders i.p.v. kwaliteit van de BHV-ers zelf, is m.i. daarom "echte schijn-kwaliteit".

De echte kwaliteit en de effectieve inzetbaarheid van de door het NIBHV gecertificeerde cursisten (BHV-ers) dreigt het ondergeschoven kindje van het NIBHV certificeringssysteem te worden.
Gezien de immer afnemende BHV opleidingstijden wordt m.i. daarmee ook de kwaliteit en effectieve inzetbaarheid van BHV-ers verder onder druk gezet.

Helaas is er een voortschrijdende nationale trend gaande dat het bezit van allerlei certificeringen en diploma's met zo hoog mogelijke cijfers belangrijker is geworden dan de gewenste kwaliteit van de opleidingen, trainingen en cursussen en de competenties van de cursisten zelf.
Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen wel certificaten en diploma's behalen, maar inhoudelijk behoorlijk onderdoen aan de gewenste kwaliteit en gestelde eisen.

Certificeringssystemen zijn helaas belangrijker geworden dan de gewenste kwaliteiten en competenties van cursisten, zo ook die van het NIBHV en andere daaraan gelieerde certificerende BHV en EHBO organisaties in Nederland.

Zoals enkelen zullen zeggen, of als tegen argument opvoeren: "Als het maar op papier klopt en wij voldoen aan de door onszelf opgestelde kwaliteitsnormen, is er niets aan de hand !"  :(
22
Brandbestrijding / Brandbestrijding kennisbank
« Laatste bericht door dennis123 Gepost op 29 september 2017, 14:02:55 »
Blussen met aerosol, maar ook informatie over diverse blusgasinstallaties in deze kennisbank:
https://firepro.nl/kennisbank/
23
Bedrijfsbrandweer / Re: Wanneer is een bedrijfsbrandweer verplicht?
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 16 augustus 2017, 14:34:42 »
Vroeger hadden wij op meerdere terreinen een eigen bedrijfsbrandweer, deze zijn allemaal opgeheven. Toch laaide laatst de discussie weer op of wij niet verstandig eraan doen om weer een bedrijfsbrandweer op te richten. Mijn vragen zijn; zijn wij dit verplicht? Wanneer zijn wij dit verplicht? Welke criteria gelden hiervoor?
Dit is in iedergeval een start.
http://wetten.overheid.nl/BWBR0027466/2017-06-10#Paragraaf4_Artikel31
24
Informatie, mededelingen & vragen / Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Laatste bericht door BHVforum Gepost op 12 augustus 2017, 16:04:45 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Wil jij dat de fora lang blijven bestaan?


SSL beveiliging
De stichting Fire & Safetyfora heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Alle websites in het beheer van de stichting worden al lange tijd voorzien van een beveiligd SSL certificaat. Wat ervoor zorgt dat gegevens veilig worden verstuurd over het world wide web. Voor de forumsoftware die wij gebruiken was dit tot voor kort niet mogelijk. Omdat browsers steeds strenger worden in het toelaten van veilige websites werd de druk op de softwaremakers steeds groter om dit te realiseren en technisch lag achter de schermen een grote uitdaging. Sinds kort is het voor de forumsoftware mogelijk om SSL te integreren in fora. Alle fora van de stichting Fire & Safetyfora zijn afgelopen tijd voorzien van een SSL certificaat zodat jouw gegevens volledig veilig zijn!


Veilig een donatie doen aan het forum!


visitors can't see pics , please register or loginhttps://
SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Voor een SSL verbinding is een SSL certificaat noodzakelijk. Een gebruiker kan aan de hand van een SSL certificaat zien wie de eigenaar van de website is en wie het certificaat heeft afgegeven.

SSL biedt vertrouwen
Een SSL certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillende dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zal de bezoeker de website sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL certificaat.


Vind jij een reclamevrij forum prettig?
Laat de advertenties verdwijnen!
25
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Re: Overzicht EHBO koffers
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 13 juli 2017, 14:41:33 »
Heeft iemand een overzicht van alle soorten EHBO koffers die op de markt zijn en wat behoort in de verschillende koffers aanwezig te zijn? Waar moeten wij op letten bij het kiezen van een EHBO koffer?
Als het alleen om de koffer en tas gaat, dan is er een enorm aanbod van allerlei soorten en maten koffers en tassen.

Als het moet gaan om de vulling/inhoud, dan dient vanuit de RI&E bepaald te worden hoe de koffer of tas gevuld moet worden.
Een zogenaamd "branche gevulde koffer" en een "EHBO doos keurmerk" zeggen mij totaal niets of de inhoud wel geschikt is voor een specifieke locatie en/of omgeving.
In een machinefabriek zal in een afgescheiden kantoorgebouw een andere vulling/inhoud vereist zijn dan in de daarnaast gelegen fabriekshal, ondanks dat alle werknemers in dezelfde branche werken.
Ik ben dan ook van mening dat het verkopen en/of promoten van een "branche gevulde inhoud/vulling" een vorm van bedrog is welke schijnveiligheid opwekt.
26
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Re: Overzicht EHBO koffers
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 13 juli 2017, 09:21:04 »
Heel plat vertaald kom je uit op eerste steun uitrusting. :)
27
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Re: Hulpmiddelen bij een ontruiming
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 13 juli 2017, 09:18:35 »
Snap niet zo goed wat je bedoeld met het balanspunt. Wat bedoel je precies met het in en uitstappen? Wat zijn de voordelen van die Excel dan?
28
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Re: Hulpmiddelen bij een ontruiming
« Laatste bericht door evacuatieexpert Gepost op 06 juli 2017, 14:24:01 »
Bij het gebruik van Evac chairs en andere hulpmiddelen is het regelmatig oefenen/trainen sowieso een aanrader. Wij merken regelmatig dat mensen die al langere tijd, lees jaren, er niet mee geoefend hebben het heel griezelig vinden daadwerkelijk iemand op de trap te zetten.

Inmiddels zijn er ook diverse modellen op de markt waarbij je met het in en uitstappen geen problemen hebt ivm het balans punt. Wij leveren bijv. regelmatig de Excel van evacusafe op die locaties waar men problemen heeft met het in en uitstappen.

voor vragen mag je me altijd mailen.

 
29
Oproepen & vacatures / BHV combi instructeur gezocht (full-time)
« Laatste bericht door Marc Groenewegen Gepost op 01 juli 2017, 20:26:34 »
BHV / EHBO instructeur gezocht voor full time.
Liefst in midden Nederland. Zeer gevarieerde job. Inzet op diverse plaatsen in Nederland.
Ervaring en diploma's zijn belangrijk. Goede arbeidsvoorwaarden !
30
Bedrijfsbrandweer / Wanneer is een bedrijfsbrandweer verplicht?
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 01 juli 2017, 19:43:10 »
Vroeger hadden wij op meerdere terreinen een eigen bedrijfsbrandweer, deze zijn allemaal opgeheven. Toch laaide laatst de discussie weer op of wij niet verstandig eraan doen om weer een bedrijfsbrandweer op te richten. Mijn vragen zijn; zijn wij dit verplicht? Wanneer zijn wij dit verplicht? Welke criteria gelden hiervoor?
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10