Integrale brandveiligheid & bedrijfshulpverlening
Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Informatie, mededelingen & vragen / Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Laatste bericht door BHVforum Gepost op 20 december 2016, 12:31:50 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Prominent aanwezig!
Wil jij een prominente locatie die opvalt?


Enquête
In november begon de stichting Fire & Safetyfora met een grote enquête onder al hun leden van de fora welke zij onder hun beheer hebben. Het respons op de enquête was grootst en ver boven verwachting. Wij danken alle forumleden welke de moeite hebben gedaan om onze enquête in te vullen. De stichting wordt over algemeen goed behoordeel door haar leden met een zeer ruime 8. Ondanks dat de stichting goed beoordeeld is blijft het bestuur kritische en laat ruimte voor verbetering. Uit de enquêtes is gebleken dat sommige zaken niet altijd duidelijk zijn voor de forumleden. Het bestuur gaat hun best doen om deze zaken in de toekomst zo veel mogelijk te verduidelijken voor haar leden. Het bestuur zal de komende tijd alle enquêtes aandacht gaan bestuderen en verwerken.


Uitdaging nodig?
Ben jij op zoek naar een uitdaging?


Veilige kerst!- Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)
Al enige tijd delen leden op het BHV forum hun verhalen en ervaringen met elkaar middels blogs. Een actieve blogger in dit topic de brandweerjuffrouw welke deze maand een blog heeft geschreven over een veilige kerst. Omdat wij jullie natuurlijk een vooral veilige kerst toewensen willen wij jullie deze blog niet onthouden.

"veilige kerst! Ik wil u niet zien…"

Ben jij zelf bedrijfshulpverlener of instructeur en deel jij je ervaringen middels een blog of weet je iemand die dat doet? Deel dit met ons in het betreffende topic zodat wel allemaal kunnen meegenieten van deze mooie verhalen.


Kerstwens
Namens de stichting Fire & Safetyfora en al hun aangesloten vrijwilligers van het BHV forum en het Brandweerforum wensen wij jullie veilige feestdagen en gezond 2017.

visitors can't see pics , please register or loginExplosiegevaarmeter, geen bijzonderheden dus veilig? - Brandweerforum
De explosiegevaarmeter meldt geen bijzonderheden dus het moet veilig zijn om zonder ademlucht te kunnen werken? De vraag en daarop volgende discussie zijn veelvuldig gelezen en gedeeld op de sociaal media.

Wat zijn jouw ervaringen met de explosiegevaarmeter?

Als stichting hebben wij het doel om zo veel mogelijk kennis en ervaring te vergaren maar ook te delen met jullie. Onlangs heeft een brandweercollega naar aanleiding van een oefening met de explosiegevaarmeter zich geregistreerd op het Brandweerforum en de confrontatie opgezocht met de leden. Heb jij naar aanleiding van een oefening een vraag, deel dit met jouw brandweercollega's in het land.
92
Algemeen / Re: De bloggende BHV-er of instructeur
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 15 december 2016, 15:45:02 »
De brandweerjuf heeft weer een leuke blog over een veilig kerst:

http://biobrandpreventie.nl/blog-veilige-kerst-ik-wil-u-niet-zien/

Ze blijkt ook een instagram account te hebben.  :D

93
Opleidingen / Re: Besparen op BHV
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 10 december 2016, 19:22:50 »
Nergens staat in de Arbo wet dat de BHV jaarlijks op cursus moet. Dat "jaarlijks" is ooit bedacht door instanties zoals het NIBHV. Maar is wettelijk niet te onderbouwen. Jaarlijks terugkerende cursisten betekenen voor opleiders ook jaarlijks terugkerende inkomsten.
....................
Als bedrijven in zee gaan met een BHV opleidings instituut dan conformeert men zich aan de spelregels van de BHV certificeerder om BHV-ers te laten (her)certificeren. Je staat er dus zelf bij, of anders gezegd, je trapt er dus zelf in.

Aangezien alle BHV certificeerders zonder uitzondering puur commercieel zijn en dus met winstoogmerk werken, hebben zij er alle baat bij om de cursisten tenminste 1 x per jaar te laten hercertificeren, ongeacht of dat nu wel of niet noodzakelijk en/of gewenst is.

Bedrijven dienen zich aan de Arbo wet en regelgeving te houden, niet aan de zelf verzonnen eigen regeltjes van BHV certificeerders en opleiders!
94
Opleidingen / Re: Besparen op BHV
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 30 november 2016, 17:53:10 »
Wel dient men rekening te houden met de ontruimingsoefening die wel minimaal 1x per jaar wordt aanbevolen.

Met vr.gr. A1 Trainingen

Is dit wel een wettelijke verplichting en zo ja waar kunnen wij dat terug vinden?
95
Opleidingen / Re: certified HBHV
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 30 november 2016, 17:50:41 »
Beste Sunny,

Je basisvaardigheden voor H-BHV leer je door de opleiding H-BHV basis te volgen. Je krijgt dan een diploma en mag je zelf Hoofd-BHV noemen, het diploma is geldig vanaf de afgifte datum. Om je vaardigheden op pijl te houden kun je een zogeheten H-BHV herhaling volgen die je kennis weer actueel maakt, vaak krijg je een certificaat na het volgen van deze herhalingcursus. Als je meer vragen hebt hoor ik dat graag.
96
Informatie, mededelingen & vragen / Re: Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Laatste bericht door BHVforum Gepost op 30 november 2016, 16:19:25 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Intergrale brandveiligheid is veel omvattend
Professioneel brandveiligheidsadvies zorgt voor snelle goedkeuring brandweer!


Enquête
Vandaag is jouw laatste kans om onze enquête in te vullen! Buiten verwachting om zijn van beide fora veel reactie op onze enquête binnen gekomen en willen we een ieder die alvast de moeite heeft genomen om zijn of haar kostbare mening met ons te delen hartelijk bedanken. Heb je de enquête nog niet ingevuld?

Grijp jouw laatste kans en wend deze invloed aan! Help jij ons?


Postbus
De stichting Fire & Safetyfora beschikt voor correspondentie over een postbus, wil je contact opnemen met de stichting Fire & Safetyfora? Dat kan via het contactformulier of gebruik ons postadres. Omdat de stichting begaan is met onze planeet aarde verzoeken jullie wel vriendelijk zo veel mogelijk gebruik te blijven maken van ons online contactformulier. Digitaal is beter voor ons milieu en bovendien krijg je sneller reactie van ons.
97
Opleidingen / Re: certified HBHV
« Laatste bericht door A1Trainingen Gepost op 21 november 2016, 14:13:18 »
Iedereen die een cursus met goed gevolg heeft afgerond ( diploma of certificaat behaald ) is zoals ze dat op z'n Engels noemen: Certified.
Er zijn voor diverse onderdelen binnen de BHV de benodigde herhalingscursussen. Maar of die altijd verdieping geven kan ik u niet zeggen.

Met vr.gr. A1 Trainingen.

 
98
Opleidingen / certified HBHV
« Laatste bericht door sweetsunny Gepost op 14 november 2016, 16:38:28 »
Hi,

Een korte vraag. Ik ben reeds enige jaren HBHV, ook inclusief de opleiding gevolgd te hebben en dergelijke. Nu weet ik dat er ook nog een speciale opleiding voor beschikbaar is om nog verder te verdiepen en ik dacht dat deze certified hbhv heette, ik kan hem echter nergens terug vinden. Heeft iemand een idee?

Groet,

Sunny
99
Informatie, mededelingen & vragen / Stichting Fire & Safetyfora - Nieuwsberichten
« Laatste bericht door BHVforum Gepost op 14 november 2016, 12:21:26 »
visitors can't see pics , please register or login


Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl


Bereik!
Wil jij een groot bereik?


Enquête
Het is al weer even geleden dat wij een enquête hebben afgenomen van onze leden. Graag willen we een beetje van jullie tijd vragen om een online-enquête in te vullen. Het invullen kost maar een paar minuten. Het doel is om de dienstverlening van onze stichting te verbeteren en de fora optimaal af te stemmen op de behoeftes.

Wij willen graag van de leden weten of wij met de fora op de goede weg zijn. Jullie mening doet ertoe. We horen graag wat onder jullie leeft en of verbeterpunten te bedenken zijn. Allerlei onderwerpen komen in de enquête aan de orde. Daarnaast kun je zelf bij de laatste vraag al jouw ideeën, suggesties en misschien frustraties vermelden.

Help jij ons? Vul onze enquête in.

De enquêtes worden vertrouwelijk behandeld en alle suggesties worden serieus bekeken en zo mogelijk verwerkt. Uiteraard worden jullie na afloop geïnformeerd over de uitkomsten van de enquête.

Je kunt de enquête invullen tot uiterlijk 1 december 2016.

Alvast bedankt voor jullie tijd!


Interessante discussies - Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)

Kwaliteit BHV
Mis de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening niet! Op het BHVforum vind een interessante discussie plaats over de kwaliteit van de BHV en opleiders. Welke waarde moeten wij hechten aan certificering? Bent u zelf bedrijfshulpverlener of als opleider een andere menig toe bedeeld, neem dan deel aan deze interessante discussie.

Hoe is de kwaliteit van jullie BHV?


Verzamelplaats - Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum)
Ontbreken de antwoorden op uw BHV vragen? Hoe moet u een verzamelplaats inrichten en aan welke eisen moet deze voldoen? Waar houd u rekening mee met het bepalen van een verzamelplaats?

Hoe bepalen jullie een verzamelplaats?


Voertuigenboards - Brandweerforum:
Sinds begin 2016 is één van onze leden op het forum begonnen met de herindeling van ons voertuigenboard "Voertuigen in het buitenland"
Deze complete herindeling vordert gestaag, houd ons forum in de gaten voor de diverse wijzigingen.

Heeft u foto en/of informatie van voertuigen welke naar het buitenland zijn geëxporteerd mail ze ons: redactie@hetbrandweerforum.nl 

visitors can't see pics , please register or login
                      visitors can't see pics , please register or loginDroogte en extreme regenval - Brandweerforum
In de eerste maanden van 2016 heeft brandweer Nederland zowel een tijd lang droogte meegemaakt in vele natuurgebieden waardoor er op veel plaatsen code oranje of rood werd gegeven. Door deze droogte zijn veel natuurbranden geweest, één van de vele natuurbranden was in de provincie Twente waar in de buurt van landgoed Twickel een grote brand was ontstaan. Door de beperkte toegankelijkheid van dit natuurgebied moest de brandweer met behulp van de handcrew van zowel de brandweerkorpsen Dedemsvaart, Den Ham en Nijverdal de brand onder controle brengen. 23-04-2016 Zeer grote brand (heide) Kerkveldervoetpad, Hengelo

Maar ook in de rest van Nederland waren diverse grote natuurbranden waaronder in de provincie Brabant; 08-05-2016 Zeer Grote brand natuur Witbrantlaan, Tilburg, ook de regio Noord en Oost Gelderland werden niet ontzien en ontstond een fikse natuurbrand; 06-05-2016 Zeer grote Heidebrand Pomphulweg, Hoog Soeren


Op de website www.natuurbrandrisico.nl word een actuele kaart van Nederland bij gehouden met een droogte indicatie van de diverse veiligheidsregio's, maar ook de burgers word in tijden van droogte gevraagd extra alert te zijn met open vuur in natuur gebieden.

Maar na de droge periode in april t/m midden mei werd Nederland vervolgens geconfronteerd met een natte periode waarbij er op veel plaatsen in Nederland heeft geleid tot extreme regenval, stormschades of brand als gevolg van blikseminslag. De brandweer in diverse regio’s hebben hun handen vol gehad met het leegpompen van ondergelopen kelder, omgewaaide bomen verwijderen, en vele andere werkzaamheden waarbij de hulp van de brandweer nodig was als gevolg van deze overlast. Hieronder een kort overzicht van diverse incidenten als gevolg van deze overlast.

30 mei werd de regio Twente in de avonduren getroffen door zware regenval waardoor de brandweer ongeveer een 140 tal meldingen had ontvangen van zowel wateroverlast, omgevallen bomen en schade aan gebouwen.
30-05-2016 Weer/wateroverlast + GRIP 2 regio Twente Demmersweg, Hengelo

Op 2 juni ontstond omstreeks 18:00 uur een wolkbreuk in de omgeving van het Zuid-Limburgse plaats Vijlen. Door deze wolkbreuk werden diverse woningen en boerderijen getroffen door wateroverlast.
02-06-2016 Wateroverlast + GRIP 1 Vijlenstraat, Vijlen

23 juni werd in de ochtenduren de Randstad, regio Amsterdam getroffen door extreme regenval en veel schade meldingen. In de avonduren was het wederom raak met extreem weer ditmaal waren de regio’s Limburg en Zuid-Oost Brabant aan de beurt. In de kop van Noord-Limburg en Brabant werden buien met hagelstenen waargenomen zo groot als tennisballen. In Zuid-Limburg werd de regio Parkstad het zwaarste getroffen door deze zware buien, hier liepen straten en kelders onderwater, waaien vele bomen om tegen gebouwen. Hier ontving de brandweer tussen de 200 en 250 meldingen.

Na een korte inventarisatie van diverse verzekeringsmaatschappijen wordt de schade om dit moment geschat op minimaal 500 miljoen euro.


Bijzondere inzetten - Brandweerforum

Dodelijke woningbrand Hellevoetsluis
Een grote uitslaande woningbrand in Hellevoetsluis heeft helaas twee slachtoffers gemaakt. Een echtpaar van 84 jaar heeft zichzelf niet meer in veiligheid kunnen brengen en zijn helaas overleden. Een onderzoek is gestart naar de gang van zaken omtrent het optreden van de brandweer. Naar aanleiding van de conclusies uit het onderzoek laait de discussie over de organisatie in brandweer Nederland fors op.

Grote brand Virol, Scheemda
Een brand bij Virol te Scheemda heeft voor een lange inzet gezorgd van de brandweer. Op 3 mei 2016 komt een brandmelding binnen dat twee loodsen vol met papier en afval in brand staan. De brandweer is groots ingezet en is nog tot 8 mei bezig geweest met diverse nablus werkzaamheden waarna dit is overgedragen aan een extern bedrijf.

Woningen ontploffen bij groot gaslek op Urk
Een compleet huizenblok is zwaar beschadigd geraakt bij een explosie in een woningblok op Urk. Een enorm gaslek heeft ervoor gezorgd dat het complete huizenblok is verwoest. Door riool werkzaamheden in deze buurt kon de brandweer het adres moeilijk bereiken.
visitors can't see pics , please register or login


Straaljager stort neer tijdens oefening
Tijdens een oefening met een aantal F5 straaljagers is iets fout gegaan waardoor één van de deelnemende straaljagers neerstortte. De piloot is met lichte verwondingen ervan af gekomen. Het neerstorten van deze straaljager heeft geen gevolgen gehad voor de luchtmachtdagen, deze gingen gewoon door.


CAO-acties brandweer - Brandweerforum
Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat het de laatste tijd weer rommelt binnen de brandweer en dan met name rond de beroepsmensen in de repressieve dienst. Al tijden onderhandelen de brandweerlieden over een nieuwe CAO. Men wil de pensioenleeftijd het zogeheten FLO verhogen van 55 naar 62 jaar, dat vinden de beroepsmensen onacceptabel vanwege de fysieke belastingen van het brandweerwerk. Op 20-06-2016 zou in Utrecht een overleg zijn geweest tussen de Nederlandse gemeentes en het FNV. Maar de delegatie van werkgevers is niet of te laat op komen dagen waardoor geen overleg heeft plaats gevonden. Het is nu afwachten of nieuwe acties gaan plaats vinden. Volg de laatste ontwikkelingen of praat mee in
CAO-acties brandweer


Exporic 2016 - Brandweerforum
van 2 tot 4 juni 2016 vond op vliegveld Twente voor het eerst de Exporic hulpverleners beurs plaats. Diverse bedrijven en instellingen die iets te doen hebben op het hulpverleningsgebied waren present om hun nieuwste snufjes te laten zien en te demonstreren.

Meer over deze beurs vind u op onze nieuwspagina

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or loginTenslotte
We hopen dat jullie de nieuwsbrief met veel plezier hebben gelezen. Heb jij nou dingen die je in de nieuwsbrief wilt zien, houdt jouw korps een open dag of weet je een ander evenement? Laat het ons weten. Je kunt hiervoor contact opnemen met het team via het e-mail adres: redactie@hetbrandweerforum.nl
100
Links / Re: Ontruimen moet je oefenen
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 13 november 2016, 15:54:56 »
Naast de bedrijfsreclame is e.e.a. toch wel een beetje aan vernieuwing toe.
Informatie uit 2008/2009/2010 kan wel anders.
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]