Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Re: Overzicht EHBO koffers
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 09 januari 2017, 19:46:48 »
Heeft iemand een overzicht van alle soorten EHBO koffers die op de markt zijn en wat behoort in de verschillende koffers aanwezig te zijn? Waar moeten wij op letten bij het kiezen van een EHBO koffer?
Er zijn tal van verbandtrommel leveranciers met een keur aan vullingen waar de normale niet-ingewijde in EHBO land geen touw aan vast kan knopen.
Bovendien doen tal van fabels over zogenaamde "goedgekeurde" verbandtrommels de ronde. Wettelijk gezien hoeft men geen bedrijfs "goedgekeurde" verbanddoos te bezitten.

Wat wel een verplichting is dat men verbandtrommels moet bezitten conform de ARBO wetgeving die aangepast moet zijn aan de (arbeids)omstandigheden.
In de praktijk betekend dat, dat een zogenaamde "goedgekeurde" verbandtrommel wellicht niet of onvoldoende voldoet aan de (arbeids)omstandigheden.

Onder een goede verbandtrommel dient men dan ook te verstaan dat een verbandtrommel dusdanig is gevuld dat gezien de (arbeids)omstandigheden de noodzakelijke eerstehulp kan worden verleend.
Zelfs een goedgevulde Gamma verbanddoos met een "goedkeuringslogo" in een fabriekshal zal dus nooit kunnen volstaan.

De materialen in de verbanddoos dienen reeds wettelijk te zijn voorzien van een CE keurmerk gezien de medische toepassingen daarvan. Bijvoorbeeld, hetzelfde merk/type gaasje zal ook in ziekenhuizen en/of voor andere medische toepassingen worden gebruikt. Vandaar het verplichte CE keurmerk.
Een extra/aanvullend keurmerk over de inhoud is dus op zich al onzinnig.
De enige die bij een verbanddoos keurmerk echt profijt heeft is alleen de keurmerk organisatie die slechts al reeds goedgekeurde CE materialen in een doos laat plaatsen en daar op meerdere wijzen geld voor vraagt.

Een verbanddoos keurmerk is in mijn ogen feitelijk consumenten en bedrijven een rad voor ogen draaien met een "schijn-certificering". De grootste vorm van oplichting is de aansmering van branche gerichte verbanddozen. Hier is uit de gebruikelijke standaard de inhoud minimaal aangepast maar deze kunnen niet of nauwelijks voldoen aan de ARBO eisen van aangepaste verbanddozen en materialen.

Wees dus verstandig en laat uw verbanddoos leverancier uw verbanddozen vullen met verbandmaterialen die echt nodig zijn en niet die type en/of zogenaamd branche goedgekeurd zijn.
Beter nog, doe dat zelf.
92
Bescherming & veiligheidsmiddelen / Overzicht EHBO koffers
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 09 januari 2017, 16:03:33 »
Heeft iemand een overzicht van alle soorten EHBO koffers die op de markt zijn en wat behoort in de verschillende koffers aanwezig te zijn? Waar moeten wij op letten bij het kiezen van een EHBO koffer?
93
Algemeen / Re: De bloggende BHV-er of instructeur
« Laatste bericht door Instructeur Gepost op 03 januari 2017, 21:14:21 »
Ik heb de blogs gelezen. Aardig geschreven, ook bezien vanuit een vrouwelijk perspectief. Instagram vind ik wel aardig, mis wel wat BHV gerelateerde onderwerpen. Maar leuk gedaan!
94
Algemeen / Re: De bloggende BHV-er of instructeur
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 15 december 2016, 15:45:02 »
De brandweerjuf heeft weer een leuke blog over een veilig kerst:

http://biobrandpreventie.nl/blog-veilige-kerst-ik-wil-u-niet-zien/

Ze blijkt ook een instagram account te hebben.  :D

95
Opleidingen / Re: Besparen op BHV
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 10 december 2016, 19:22:50 »
Nergens staat in de Arbo wet dat de BHV jaarlijks op cursus moet. Dat "jaarlijks" is ooit bedacht door instanties zoals het NIBHV. Maar is wettelijk niet te onderbouwen. Jaarlijks terugkerende cursisten betekenen voor opleiders ook jaarlijks terugkerende inkomsten.
....................
Als bedrijven in zee gaan met een BHV opleidings instituut dan conformeert men zich aan de spelregels van de BHV certificeerder om BHV-ers te laten (her)certificeren. Je staat er dus zelf bij, of anders gezegd, je trapt er dus zelf in.

Aangezien alle BHV certificeerders zonder uitzondering puur commercieel zijn en dus met winstoogmerk werken, hebben zij er alle baat bij om de cursisten tenminste 1 x per jaar te laten hercertificeren, ongeacht of dat nu wel of niet noodzakelijk en/of gewenst is.

Bedrijven dienen zich aan de Arbo wet en regelgeving te houden, niet aan de zelf verzonnen eigen regeltjes van BHV certificeerders en opleiders!
96
Opleidingen / Re: Besparen op BHV
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 30 november 2016, 17:53:10 »
Wel dient men rekening te houden met de ontruimingsoefening die wel minimaal 1x per jaar wordt aanbevolen.

Met vr.gr. A1 Trainingen

Is dit wel een wettelijke verplichting en zo ja waar kunnen wij dat terug vinden?
97
Opleidingen / Re: certified HBHV
« Laatste bericht door Bedrijfshulpverlener Gepost op 30 november 2016, 17:50:41 »
Beste Sunny,

Je basisvaardigheden voor H-BHV leer je door de opleiding H-BHV basis te volgen. Je krijgt dan een diploma en mag je zelf Hoofd-BHV noemen, het diploma is geldig vanaf de afgifte datum. Om je vaardigheden op pijl te houden kun je een zogeheten H-BHV herhaling volgen die je kennis weer actueel maakt, vaak krijg je een certificaat na het volgen van deze herhalingcursus. Als je meer vragen hebt hoor ik dat graag.
98
Opleidingen / Re: certified HBHV
« Laatste bericht door A1Trainingen Gepost op 21 november 2016, 14:13:18 »
Iedereen die een cursus met goed gevolg heeft afgerond ( diploma of certificaat behaald ) is zoals ze dat op z'n Engels noemen: Certified.
Er zijn voor diverse onderdelen binnen de BHV de benodigde herhalingscursussen. Maar of die altijd verdieping geven kan ik u niet zeggen.

Met vr.gr. A1 Trainingen.

 
99
Opleidingen / certified HBHV
« Laatste bericht door sweetsunny Gepost op 14 november 2016, 16:38:28 »
Hi,

Een korte vraag. Ik ben reeds enige jaren HBHV, ook inclusief de opleiding gevolgd te hebben en dergelijke. Nu weet ik dat er ook nog een speciale opleiding voor beschikbaar is om nog verder te verdiepen en ik dacht dat deze certified hbhv heette, ik kan hem echter nergens terug vinden. Heeft iemand een idee?

Groet,

Sunny
100
Links / Re: Ontruimen moet je oefenen
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 13 november 2016, 15:54:56 »
Naast de bedrijfsreclame is e.e.a. toch wel een beetje aan vernieuwing toe.
Informatie uit 2008/2009/2010 kan wel anders.
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]