Bedrijfshulpverleningforum

Bedrijfshulpverlening => Interactiviteit => Topic gestart door: BHV forum op 14 september 2009, 20:34:29

Titel: RI&E Geldklopperij
Bericht door: BHV forum op 14 september 2009, 20:34:29
Hierbij een stelling waar jullie wellicht de gedachten over kunnen laten gaan:

Het maken en uitvoeren van een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) is pure geldklopperij. Het kost alleen maar een heleboel onnodige tijd en voor geld. Tijd en geld dat beter besteed had kunnen worden.
Titel: Re: RI&E Geldklopperij
Bericht door: Instructeur op 24 september 2009, 16:42:06
Tja, kijk je kunt het ook zelf doen  ::) Maar ik vertel de cursist (zo wordt het ook door het NIBHV uitgedragen) dat het BHV plan gebaseerd is op de rest risico's die uit het RI en E naar voren komen.

Het is alleen jammer dat er erg veel bedrijfjes zijn die het wel even zullen regelen, slecht werk afleveren maar wel een gepeperde rekening... Maar wij zijn niet oz  ;) toch???
Titel: Re: RI&E Geldklopperij
Bericht door: Bedrijfshulpverlener op 02 oktober 2009, 17:54:32
Tja, om het meteen geldklopperij te noemen vind ik wel een beetje ver gaan. Er zitten bij een RI&E wel eens dingen waarvan ik denk, je kan ook doorslaan! Is ook maar net wie hem opsteld. Maar mensen op de gevaren en risico's wijzen dat kan geen kwaad en deze opnemen in een RI&E die daarna wordt uitgewerkt is volgens mij niets mis mee!

Voorbeeld: een woning van 20m2 waar maar één uitgang is en geen blusmiddelen hangen, een ontruimingsplattegrond eisen in je RI&E dat vind ik wel een beetje geldklopperij... gezond verstand is hierin denk ik ook een beetje een vereisde...;)