Auteur Topic: Spelen met je team: zo maak je team-work leuker  (gelezen 13726 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Brandweersurvival

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 6
Gepost op: 26 september 2018, 21:05:13
Of je nu wel of niet onderdeel bent van een BHV team, voor elke opdracht geldt samenwerken is belangrijk. Samenwerking stelt je in staat om grote projecten efficiënt uit te voeren. Teambuilding is het sleutelwoord voor jouw team.

Dit spel werkt goed bij teams: je creëert vier teams. Twee teams hebben een lege ehbo-koffer, en twee teams hebben de inhoud van de koffer, echter door elkaar op een grote hoop. Hoe maak je beide koffers zo snel mogelijk compleet,  één randvoorwaarde: alle teams kunnen alleen communiceren met een portofoon. Ken jij nog meer leuke varianten op bovenstaande teambuilding opdracht? Origineel of niet, laat het me weten.


Bas

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 15
Reactie #1 Gepost op: 26 januari 2021, 14:36:59
Het laten bouwen van een simpel lego bouwwerkje van 10 blokjes is bij ons al een hele uitdaging...

Een kleine "speurtocht" langs vooraf opgehangen opdrachten is ook leuk om te doen. De locatie van de opdrachten staan op een tekening.
Voorbeelden van opdrachten zijn bijvoorbeeld het openen van een toegangspoort. De instructies moeten dan ook via portofoon doorgegeven worden.
Op deze manier ben je niet alleen met de communicatie bezig maar ook met zaken die op een andere manier belangrijk kunnen zijn tijdens ontruimingen of andere vormen van inzet.
Dit werkt ook erg goed in deze corona-tijd.   Alles kan dan volledig contactloos...
Het grootste gevaar van een machine is de gebruiker...