Integrale brandveiligheid & bedrijfshulpverlening
Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Oproepen & vacatures / Hoe zeg ik me acount hier op
« Laatste bericht door panneman-UMCG Gepost op 02 januari 2018, 15:00:23 »
Zit er weinig tot niet meer in ..

Zou graag mijn account willen verwijderen, maar vindt niet hoe?

Wie kan mij daar mee helpen.
2
EHBO & LH / Re: Uit de oude doos
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 01 januari 2018, 19:42:51 »
Ik ken iemand in mijn omgeving (letterlijk blijven hangen in de 60-er jaren) welke deze Holger-Nielsen methode nog daadwerkelijk bespreekt en cursisten hierin laat oefenen tijdens zijn EHBO herhalingslessen, welke hij onmiskenbaar onbevoegd verzorgd.
Ook van elders hoor ik dergelijke wantoestanden.  :o

Betreffende persoon is door geen enkele EHBO organisatie bevoegd verklaard als EHBO instructeur, maar wordt door gebrek aan EHBO instructeurs bij een niet nader te noemen EHBO vereniging door het bestuur "gedoogd" en "bevoegd" verklaard met als doel om alle cursisten de gelegenheid te geven hun verplichte aantal herhalingslessen te kunnen laten volgen omdat er te weinig bevoegde instructeurs zijn en die goede man al decennia les geeft en zich dus kan buigen op vele jaren ervaring en kennis.

Helaas wordt hij gehandhaafd en de hand boven het hoofd gehouden door desbetreffend bestuur, ondanks serieuze protesten van echte bevoegde EHBO instructeurs welke hierdoor in problemen kwamen om alles weer recht te trekken en tevens het vertrek van meerdere wel bevoegde EHBO instructeurs tot gevolg had, en welke als klap op de vuurpijl ook nog eens voor hem de hercertificeringslijsten moesten onderteken.

De ravage, tegenstrijdigheden en onduidelijkheden welke dergelijke "instructeurs" en daarmee ook het betreffende bestuur aanrichten is niet te meten, zeker niet als dit soort personen worden gehandhaafd.

Zo zie ja maar weer, de inhoud van de "oude doos" is ook nu nog actueel.  :'(
3
EHBO & LH / Re: Uit de oude doos
« Laatste bericht door Aminosaka Gepost op 25 december 2017, 11:30:36 »
It is a good thing and must be told.
4
Hoofd BHV / Coördinator BHV / Re: oefeningen voor de bhv'ers opzetten.
« Laatste bericht door Aminosaka Gepost op 25 december 2017, 11:29:29 »
This is so wonderful that I found it.
5
Hoofd BHV / Coördinator BHV / Re: Plaats hier jouw BHV checklijst
« Laatste bericht door allenwisky123 Gepost op 20 december 2017, 10:03:59 »
Ik wil weten wat de BHV-inspectie is.
6
Opleidingen / Re: Bhv
« Laatste bericht door allenwisky123 Gepost op 20 december 2017, 10:02:00 »
Mario is het tophitsgame. In de begintijd speelden de meeste mensen.
7
Algemeen / examen theorie ploegleider
« Laatste bericht door amysteen12 Gepost op 11 december 2017, 10:40:41 »
Beste allen,

ik ben opzoek naar examen voor ploegleider, heeft iemand of kan mij iemand me helpen aan deze examen.
alvast super bedankt.
8
Algemeen / Nieuw NIBHV keurmerk voor opleiders (?!?!)
« Laatste bericht door EHBOfan Gepost op 05 december 2017, 12:39:56 »
In het blad Veiligheid no.71 van het NIBHV las ik dat het NIBHV met een nieuw "NIBHV Keurmerk voor opleiders" per 01-01-2018 gaat invoeren onder de noemer "NIBHV Keurmerk: ultiem kwaliteitsstempel".

Ik heb van mening dat een eigen (!) keurmerk voor de NIBHV opleiders bij mij absoluut niet geloofwaardig overkomt om echte kwaliteit en competenties van de BHV-ers zelf
te garanderen.
De NIBHV slager gaat direct zijn eigen NIBHV vlees keuren.

De focus leggen op kwaliteit van opleiders is uiteraard een prima streven, maar mag nooit ten koste gaan van de kern van de zaak, BHV-ers competent maken en houden.
Jammer alleen dat het zwaartepunt van kwaliteit nu wordt verschoven van a. de benodigde competentie van BHV-ers (waar uiteindelijk alles omdraait), naar b. de NIBHV opleiders.

NIBHV opleiders zullen moeten voldoen aan allerlei aanvullende eisen welke m.i., gezien de huidige beperkte inhoud en de korte beschikbare instructietijd waarin vele vaardigheden moeten aangeleerd of herhaald, als een overkill en vooral extra belasting van de opleiders moet worden gezien.
Je kan natuurlijk zeggen dat de kwaliteit van opleiders belangrijk is, en dat is ook zo, maar het hoofdzakelijk focussen op de kwaliteit van opleiders i.p.v. kwaliteit van de BHV-ers zelf, is m.i. daarom "echte schijn-kwaliteit".

De echte kwaliteit en de effectieve inzetbaarheid van de door het NIBHV gecertificeerde cursisten (BHV-ers) dreigt het ondergeschoven kindje van het NIBHV certificeringssysteem te worden.
Gezien de immer afnemende BHV opleidingstijden wordt m.i. daarmee ook de kwaliteit en effectieve inzetbaarheid van BHV-ers verder onder druk gezet.

Helaas is er een voortschrijdende nationale trend gaande dat het bezit van allerlei certificeringen en diploma's met zo hoog mogelijke cijfers belangrijker is geworden dan de gewenste kwaliteit van de opleidingen, trainingen en cursussen en de competenties van de cursisten zelf.
Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen wel certificaten en diploma's behalen, maar inhoudelijk behoorlijk onderdoen aan de gewenste kwaliteit en gestelde eisen.

Certificeringssystemen zijn helaas belangrijker geworden dan de gewenste kwaliteiten en competenties van cursisten, zo ook die van het NIBHV en andere daaraan gelieerde certificerende BHV en EHBO organisaties in Nederland.

Zoals enkelen zullen zeggen, of als tegen argument opvoeren: "Als het maar op papier klopt en wij voldoen aan de door onszelf opgestelde kwaliteitsnormen, is er niets aan de hand !"  :(
9
Informatie, mededelingen & vragen / Brandbrief!
« Laatste bericht door BHVforum Gepost op 04 november 2017, 14:30:18 »
Stichting Fire & Safetyfora
Het Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) en Brandweerforum worden beheert door de stichting Fire & Safetyfora - www.firesafetyfora.nl

Beste forumleden,

Vanwege bedrijfseconomische redenen hebben in de afgelopen periode een aantal van onze sponsoren opgezegd. Wij hebben nu jouw hulp nodig om onze fora in stand te kunnen houden! Zonder jullie hulp kunnen wij het niet!

Onze stichting draait geheel op vrijwillige basis maar heeft wel donateurs, adverteerders en sponsoren nodig. Hiermee kunnen we de stichting, die onze fora beheren waaronder het Brandweer- en Bedrijfshulpverleningforum in stand houden.


Wat kun jij voor ons doen?
1. Doneer aan onze stichting. Wij hebben de donaties van onze leden jaarlijks hard nodig. Jouw donatie wordt veilig verzorgd met iDEAL via een beveiligde SSL verbinding. Daarnaast krijg je wat van ons terug: een reclamevrij forum en een onbeperkte berichtenbox!

Doneer veilig aan het Brandweerforum & BHV forum

visitors can't see pics , please register or login2. Breng ons in contact met bedrijven die open staan voor een win/win situatie en bij ons kunnen en willen adverteren. Het liefst gerelateerd aan de hulpverlening. Dit kan prominent al vanaf € 60,- en een discrete advertentie is al beschikbaar vanaf € 42,50.

Breng bedrijven vrijblijvend met ons in contact


3. Ken jij stichtingen, verenigingen of bedrijven die open staan voor een win/win situatie, vechten tegen hoge kosten en op zoek zijn naar goede, krachtige, betrouwbare en zeker niet onbelangrijk betaalbare webhosting? Breng ze met ons in contact! Dit kan al vanaf €10,- per maand.

Stichtingen, verenigingen of bedrijven gezocht voor een win/win situatie


Een forum, hoe draait dat?
Gratis...? Het kost jou helemaal niets om de link in te toetsen en voila: het Brandweerforum of Bedrijfshulpverleningforum (BHV forum) verschijnt op jouw scherm. Inloggen is het enige dat rest en je kunt aan de slag.

Helaas is dat alleen de voorkant. Aan de achterkant draait een stuk technologie, zijn dag en nacht vrijwilligers in touw, om te zorgen dat alles blijft draaien zodat jij kunt inloggen! Een geweldig stukje techniek en meesterschap al zeggen we het zelf.

Echter... omdat de software waar dit forum op draait al enigszins verouderd is, moeten we gaan updaten. Naast de hoofdbrekens die dit kost (je wil geen gegevens kwijt raken) betekend dat ook een hele hoop van de vrijwilligers van ons team die dit in goede banen moet gaan leiden. Het forum mag dan op een server draaien in een land hier ver vandaan, maar vanuit dit (meestal) koude kikkerlandje moet het nodige eraan gedaan worden. Dit gebeurd vaak zonder dat een ieder hier iets van merkt.

Dit werk, wordt, jawel, gratis en voor niks gedaan. Maar die server, ja, die kost geld. Dat hebben we altijd kunnen bekostigen van een aantal advertenties op het forum en Google ads (mocht je je ooit eraan geërgerd hebben, het levert een klein beetje geld op).

Bedrijven gezocht voor een win/win situatie

We hebben een klein aantal leden dat sinds een paar jaar een vrijwillige geldelijke bijdragen leveren aan de stichting om de fora in stand te houden, wij zijn erg blij met dit selecte groepje donateurs en danken hun voor hun steun.

Alleen, de kosten lopen op. Het onderhoud loopt op en dat betekend dat een aantal dingen op technisch gebied moeten worden aangepakt om de fora in de lucht te houden. Helaas zijn de inkomsten van de advertenties daar verre van voldoende voor. Dit zou betekenen dat wij uiteindelijk uit de lucht moeten, het lijkt misschien wel gratis, maar dat is het helaas niet. Wij proberen heel hard om te voorkomen dat we op 'zwart' moeten.

Vind jij het forum nu een leuke plek om te vertoeven, informatie te zoeken en uit te wisselen? Steun ons met een kleine jaarlijkse bijdrage. Daar krijg je naast een forum natuurlijk een kleinigheidje voor terug, we halen die vervelende Google campagnes voor jou weg.

Steun het Brandweerforum & BHV forum

Ben jij een fotograaf, schrijver, kleine ondernemer? Misschien kan je nog wat anders voor de stichting en fora doen! Wij creëren graag een win/win situatie voor iedereen. We hebben een beetje schijfruimte over op onze server. Die door de prestaties dat hij dagelijks moet leveren vanwege de grote bezoekersaantallen erg krachtig is uitgevoerd. De specificaties zijn optimaal afgestemd op grote stromen bezoekers en in deze uitvoering niet op de markt gezien. Wij kunnen betrouwbare en erg krachtige hosting aanbieden. Misschien wil je een stukje van onze servercapaciteit huren om jouw webpagina of Wordpress website onder te brengen. Je kan, zoals een ondernemer wel weet, zakelijk de kosten *** en je steunt de stichting en fora ermee! Dat lijkt ons een hele mooie deal! Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op zoek naar zeer betrouwbare krachtige webruimte inclusief mail?

Moraal van dit verhaal: beste mensen, het lijkt gratis maar het is het niet! Wij hebben jou nodig! Willen jullie onze vrijwilligers helpen? Want met zijn allen houden we de fora in stand!

Wij danken jou alvast voor jouw interesse en bijdrage.


Namens,

Bestuur stichting Fire & Safetyfora
Team Brandweerforum
Team Bedrijfshulpverleningforum

visitors can't see pics , please register or login
10
Brandbestrijding / Brandbestrijding kennisbank
« Laatste bericht door dennis123 Gepost op 29 september 2017, 14:02:55 »
Blussen met aerosol, maar ook informatie over diverse blusgasinstallaties in deze kennisbank:
https://firepro.nl/kennisbank/
Pagina's: [1] 2 3 ... 10